fredag 21. desember 2007

Stopp Volden!Riksadvokaten har henlagt Obiora-saken. Dette betyr at det ikke vil bli tatt ut noen tiltale mot politimennene som gjennomførte pågripelsen som førte til Eugene Eijke Obioras død 7. september 2006. Riksadvokaten støtter dermed Spesialenheten for politisakers konklusjon om at det var delvis Obioras egen skyld at han døde.

Riksadvokaten har i lengre tid sagt at det nærmer seg konklusjon i saken. Når de nå velger fredag 21. desember for å offentliggjøre konklusjonen, velger de den dagen i 2007 der det vil bli minst pressedekning om saken i dagene etter. Sett sammen med at Riksadvokaten har brukt tre måneder på å komme til en konklusjon, tydeliggjør dette at Riksadvokaten har sett at Obiora-saken er en svært vanskelig og sensitiv sak. Dette er i seg selv et argument for at saken burde blitt prøvd for en uavhengig domstol.

Det blir demonstrasjon i Oslo, Trondheim og Bergen lørdag 5. januar. I Trondheim klokka 14.00 på Torget. I Oslo klokka 15.00 er det fakkeltog fra Jernbanetorget til Justisdepartementet. I Bergen er det demonstrasjon på trappen utenfor Politihuset klokka 1300.

Videoen til Stopp Volden er vårt svar til Arne Johannesen og Politiets Fellesforbunds forsøk på å forby og sensurere låta.

4 kommentarer:

Elvis Bling Laden sa...

Posten er sitert i sin helhet på krevrespekt.no

Cain Adamsson sa...

Ja, hvorfor skal man bry seg om realitetene og virkelighetens verden. Kunnskapsløst politihat av infantil art er jo langt mer fruktbart.. :) Ekstrem oppmerksomhetssyke kombinert med manglende juridisk, medisinsk og samfunnsfaglig kunnskap blir ofte tabloid og lite presist. I dette tilfellet er det bare feilaktig..

Anonym sa...

Er det noe opplegg for Stavanger ??

Anonym sa...

Haha lættis band. Idiotiske hipp hopper. Er dere er en gjeng hasjiser? Røyker så mye at dere tror sangstemmen er bra. Hvorfor synger dere? Er jo så utrolig dårlig. Blir uvel bare jeg ser trynet deres. Spesielt han med et sammenhengende øyebryn. hehe, så stygg