fredag 17. august 2007

På jakt etter Ole Høilands skattVi har vært i Lillomarka og snakka med Ole Høiland-ekspert Håvard Pedersen og lett etter skatten. Vi arrangerer dessuten skattejakt, og har gjemt en masse premier i Lillomarka rundt Ole Høilands hule. Se film fra det her. Finner du en av de mange skattene vi har gravd ned vinner du en signert cd, to billetter til konserten vår på Betong 21. august og en t-skjorte. Les mer på Dagbladet. Vi sakser derfra:

Samvirkelaget har laget en låt om den norske mestertyven Ole Høiland, som terroriserte rike nordmenn i Kristiania første halvdel av 1800-tallet.

Høiland ble arrestert 12 ganger, og stakk av 11 av dem. Den tolvte gangen tok han sitt eget liv i fengselscella på Akershus.

- Høiland var Oceans Twelve og David Toska til sammen, sier Aslak Borgersrud i Samvirkelaget om Høiland, og sammen med makker Don Martin tok de turen ut i Lillomarka nord for Oslo på jakt etter utbyttet av Høilands siste kupp.

Ifølge sagnet om Høiland ligger det 64 000 spesidaler gravd ned et sted i Lillomarka. Det skal, ifølge skogvokteren, tilsvare rundt 13 millioner kroner i dag.

Den fascinerende historien om Høilands største kupp, ser du i videoen øverst i saken.

Tar du turen til Lillomarka på skattejakt i helgen, kan du lete etter flere ting. Finner du ikke Høilands spesidaler, har Samvirkelaget gravd ned fem glass med t-skjorte, og ikke minst billetter til gruppas konsert på Betong i Oslo tirsdag 21. august.

Finner du derimot ingenting, kan du se konserten direkte på Blink samme kveld.

Trenger du tips i letinga? Sjekk ut kart over Lillomarka og veibeskrivelsen til Ole Høilands hule.Oppdatering: Da er alle skattene Samvirkelaget la ut funnet. Skatten til Ole Høiland ligger det fortsatt antagelig endel igjen av der ute som du likevel kan finne.

1 kommentar:

Anonym sa...

Knall bra! :D

SAMVIRKELAGET!!!!