tirsdag 22. mai 2007

Første dose anmeldelser


Første dose anmeldelser av plata vår «Musikk» kom i dag og var jevnt over kjempepositive: Seks, fem, fem, fem, fire, tre!


«(P)lata «Musikk» viser gruppa at de kan mer enn å navngi politimenn. Den 12 mann sterke gruppa disker nemlig opp med store mengder feite rytmer, blåsearrangementer og vokal som også sitter godt». Terningkast seks i Trønderavisa. Les også intervju.


Dagsavisen: «Tilsammen er det 12 musikere, sangere og rappere i fri utfoldelse på denne plata. Det kunne blitt et strengt kaos, men låter stramt, smart og selvsikkert. De to gruppene høres ut som de er skapt for hverandre... For nye lyttere kan de bli en åpenbaring» skriver Dagsavisen og gir oss en femmer! Les også en hel sides intervju på baksida i Dagsavisen.


Romerikes blad gir oss også en femmer og skriver at plata har «Kjappe, glade folketoner med hissig rap over. Fengende refreng, politiske og tidsriktige tekster i et kjempetempo. Dette er helt fantastisk!»


Adresseavisa skriver at «Konsertene har varslet det - «Musikk» er et album som bobler av overskudd og energi, og som er lyden av gjensidig respekt og beundring. Her har Hopalong Knut og Gatas Parlament tatt med seg sine sterkeste sider, og summen er bedre enn de to delene hver for seg.» Terningkast fem her også! Les dessuten intervju.


Aftenposten: «Her har de snurret sammen et dusin låter, med oppklarende introduksjoner i tekstheftet. ... Samvirkelaget tar konsekvent den svakes parti, og kommer med musikalske opprop, der flere av dem er både godt poengterte og tankevekkende» melder Oslopuls og gir oss en firer. Les også en helsides intervju i papirutgava eller på nett. Aftenposten har også lagt ut videoen vår på sida si.

Dagbladets trendsettere er de eneste som tjimser av plata vår. De mener «assosiasjonene går mer i retning trøndelagssodd og flatbrød enn sval Jamaica-bris og kokospalmer». Så er det nå også en rotnorsk plate spilt inn i Hommelvik det er snakk om, så et terningkast tre fra hipsterne i Dagbladet kan vi leve med.

Dessuten ble «Itjnå» lista på Petre i dag!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Oioioioi mine damer og herrer; nå går det unna!! P3 og greier.. Vi som har venta i lengsel og smerte på plata storkoser oss!! Sjekk ut Svenska Akademien for likesinnede?! Lykke til videre folkens! Sees til sommeren!

Anonym sa...

akademien ja.. dem ska vi jaggu spelle sammen med i sommer. nå veit du det óg!

alvin fuzel

Don Martin sa...

Alvin, du må registrere deg så du kan legge inn ting i bloggen!

Anonym sa...

Gratulerer! Kjempeplate!

Anonym sa...

DERE HAR KLART DET!! Dere har faktisk fått fremgang i saken, og medias oppmerksomhet rundt dette. APPLAUS!!
Så har dere selvfølgelig fått til bra plate :P Applaus der også!
Skal gi dere dobbel-applaus på neste konsert. Lover!

Jippi sa...

Dere får to terningkast seks, tre terningkast fem, et terningkast fire og et terningkast tre av meg også så det blir et terningkast trettifire!

Anonym sa...

sinnsykt bra plate gleder meg til dere kommer til drammen

Audun sa...

Først og fremst: Gratulerer med flott plate og store anmeldelser! Å bli sammenligna med sodd(trøndelagssodd har jeg aldri hørt om, men gatasfolk: sørg for å få servert inderøysodd neste gang dere er i bartens landsdel)

Men så må jeg få lov til å kritisere dere litt. Denne bloggsida er i utgangspunktet, men å bruke google? De er det nærmeste en kommer en nettmonopolist, slik microsoft er det på software, i tillegg til at de indekserer informasjon fra brukernes søk og sendte e-poster.
Hvis du sender meg en mail, på min gmailkonto, fra en konto som ikke er gmail, og denne mailen inneholder noe som er et populært salgsobjekt(For eksempel et snes musikk), selger google mail din e-postadresse(ikke min, for de forplikter seg overfor sine egne brukere å ikke selge deres adresser) til interesserte parter(les: reklame/spam-folk). Du får mer(og mer presis) spam-mail.

Et sånt selskap går litt dårlig sammen med Samvirkelaget sin profil, føler jeg :P
Men ok, nok mas om småting. Jeg liker skiva bedre og bedre etter hver gjennomlytting, selv om jeg må gi dere rett i at dere er aller best live;)

Gratulerer også med Topp 15 choise-plassering på platekompaniet Bogstadveien. Hylla deres var tom, og salget gikk strykende. Good shit!

Anonym sa...

Seriøst? Skal dere spille med Akademien? Det må jeg se! Hvor skjer det? Hoho - Dette blir moro! Før 1. mai i år (!) var en friluftshappening med Svenska Akademien min absolutt beste konsertopplevelse. Krutt! og kanon! og rom... :)

børge sa...

Jeg er enig i at dere ikke burde bruke Google sine tjenester så fremt det finnes andre velfungerende alternativer. Og i dette tilfellet (gratis blogg) finnes det til og med et mye bedre alternativ: WordPress.com, som til og med er Åpen Kildekode (rene kommunistene med andre ord.. ;)). Neste gang dere skal opprette en blogg vil jeg anbefale dere å sjekke ut det alternativet først.

(eller eventuellt vurder å hoste bloggen billig hos meg, for å stå helt fritt til tilpasse bloggen helt som dere vil)

Anonym sa...

bergensavisen har også klart å trille ein trea på terningen. Dei om det. Det står også mykje vas i den relativt korte teksten til plata. Dårleg av BA. Kan ikkje så at dei har lagt det ut på veven enno men det kjem vel. BA tek grundig feil, samvirkelaget er grundig bra. ;) Vi gler oss til de kjem til Bergen!

Don Martin sa...

Vi gleder oss også til å komme til Bergen! Masse! Men har du en link til anmeldelsen?

Anonym sa...

Skulle gjerne det, men BA har ikkje fått ut fingeren og lagt ut enda. Men eg kan skanne og e-poste eg ;) skal sjå om ikkje det blir ei råd med det om ikkje så brått.

Anonym sa...

Stor applaus for særdeles fjong musikk!

Så et spørsmål: Vil plata, slik som singelen, bli tilgjengelig via iTunes? Hvis ja, når?

Anonym sa...

Veldig bra gutta! Synes ikke alle sangene var like bra! Men stopp volden tok helt av! Skal på fest og bringer den nye (og fårhåpentligvis ikke siste) plata til Samvirkelaget!