mandag 28. mai 2007

Samvirkelaget IKKE saksøkt


Politiets whateverforbund har brukt pinsa på å bestemme seg for ikke å saksøke Samvirkelaget likevel. Dermed kan vi forhåpentligvis bruke resten av året på å spille konserter, framfor å forberede rettssaker.

Det betyr: Stopp volden er en lovlig låt. Retten til å kritisere politiet og angripe politivold har kanskje blitt litt større. Det skal vi være fornøyd med.

Men kampen for rettferdighet for Eugene Obiora er på langt nær ferdig, hverken for Obioras etterlatte, Politiet, eller for oss. Blant annet kan fortsatt bloggerne i Leftpunch havne i retten.

Uansett: Obiora-saken blir ikke avgjort i retten. Den handler ikke om jus, den handler om politikk. Vi skal fortsette å synge, rappe og spille, vi skal fortsette å demonstrere og vi skal fortsette å kjempe.

(Dessuten skal vi feste en hel masse. Tjoho! Bildet er fra når vi vant over Politiets Fellesforbund i forrige runde da de forsøkte å få låta vår stoppa i retten).

7 kommentarer:

dutchy sa...

Jeg synes ikke spesielt at dere har vunnet. Dere ettergir jo kravet om å fjerne navnet til betjenten, så sånn sett har politi egentlig vunnet. Men stå på :-)

Don Martin sa...

Hei dutchy. Det stemmer ikke helt. Kravet var aldri at vi skulle fjerne navnet på betjenten.

Politiets Fellesforbund krevde at HELE låta skulle stoppes. Med eller uten navnet.

I forkant av rettssaken spurte advoktaten til plateselskapet vårt hvorvidt PF ville trekke saken hvis vi tok ut navnet av låta. Svaret var nei. Også under rettssaken ga advokaten tilbud om å ta ut navnet på politimannen fra låta. Politiets advokat avviste det som en løsning. De ville ha låta stoppet uansett. Det er vårt eget påfunn å ta ut navnet, fordi vi syntes saken fikk feil fokus.

Det at Arne Johannesen prøver å framstille at vi har fjernet navnet fra låta som en seier for ham er bare et retorisk grep for ikke å tape fjes. Også etter tok ut navnet har Arne Johannesen gang på gang gått ut i media og kalt låta sjikane og sagt at det uansett er uholdbart for PF å la oss holde på. Han motsier altså seg sjøl når han nå påstår at han har "oppnåd det han ville". Det han ville var jo å feie saken under teppet. Det har han ikke fått til, og han har antagelig innsett at en ny sak mot oss bare vil gjøre vondt verre.

Vi, derimot, var ute etter å sette fokus på saken. Det har vi fått til. Det er vi, og ikke politiet, som har oppnåd noe her. At vi tok bort navnet fra låta forandrer ingenting: Hele Norge har nå hørt om Obiora-saken og det har skapt stor offentlig debatt.

Men takk for støtte og kommentar!

Anonym sa...

Gratulerer!

Anonym sa...

Gratulerer så mye ja. En selvfølgelig, men svært viktig seier. Man kan stille spørsmål ved whateverforbundet kjør i denne saken. Ønsker de virkelig et samfunn der musikere og andre kunsnere skal være knebla i å ytre seg om politiets arbeid, noe som hadde vært tilfelle hvis de hadde vinni saken?!?! Det er jo f..n meg fasistisk tankegods. Nok en gang, Gratulerer.

Martin sa...

Apropo navne fjerning... det er forsåvidt bare fornavnet til Trond som er fjerna...:)

Anonym sa...

Vell.. Dere tok jo ikke akkurat navnet vekk fra plata da.. mer fornavnet:P Les min egen anmeldelse av plata deres http://www.blogging.no/blog.php/agecan/post/18755

Anonym sa...

Faen så sucky dere er!